Jul igen

Novelltävling blev julkalender – 2017

 

Under sommaren startade Emelie Kempe med NOHIDING förlag en novelltävling, med temat jul/vinter. Tävling blev snabbt en succé med över 70 inskickade bidrag, 24 vann och nu publiceras de i en julkalender. 

NOHIDING förlag och Emelie Kempe presenterar stolt ”Jul igen” – en novellantologi med 24 berättelser, utformad som en julkalender. Med en berättelse varje dag, från den första till den tjugofjärde december.

– Det är jättekul att jag fick in så många bidrag, det blev verkligen över all förväntan, säger Emelie Kempe, redaktör och utgivare av antologin.

I antologin är ingen julberättelse den andra lik. Mysiga sagor blandas med nytänkande verk i en härlig, ibland skrämmande, julstämningskompott. Vissa av berättelserna är skrivna av utgivna författare, medan andra är skrivna av skolungdomar. I mixen finns även en ung kvinna, ursprungligen från Syrien, som enbart bott i Sverige i två år.

– Författarna är helt underbara, det bästa med att ge ut en antologi är att det blir sådan spridning på berättelserna, säger Emelie Kempe.

Vill du köpa boken? Klicka här.

 Nästa omgång av Jul igen är planerad till 2019. Mer information kommer.