FANTASTISK FANTASTIK

Vem har inte saknat ett svenskt fantastikmagasin?
Där det är möjligt att läsa:

Noveller

Artiklar (om aktuella böcker och dess författare)

Recensioner och topplistor 

NOHIDING förlags ambition är att ett sådant magasin ska komma i sin första upplaga sommaren 2018 – som e-bok, tryckt magasin/bok och med novellerna som ljudböcker.

Är du intresserad? – Härligt!

Vill du prenumerera på nyhetsbrevet och få reda på alla nyheter först? Skicka ett mejl till: nohidingforlag@gmail.com Märk mejlet: Nyhetsbrev

Novellerna

Till den första upplagan av magasinet söker NOHIDING förlag noveller, med temtat: ”Fantastik för mig”. Det är ett väldigt brett tema, som ger dig fria tyglar – nästan. Bidragsreglerna nedan måste följas.

Bidragsregler:

  • Namnge filen (word format) med ditt namn och novellens titel
  • Varje deltagare får skicka in fler än ett bidrag
  • Ett bidrag är en novell, om högst 8000 ord, på svenska
  • Bidraget får inte vara publicerat sedan tidigare
  • Bidraget måste vara inskickat 20/4, till: nohidingforlag@gmail.com 
  • Märk mejlet med: Novell
  • Bidraget ska kunna kategoriseras till någon av fantastikgenrerna och vara fiktion (alltså inte en personlig text om vad fantastik är för er, utan en berättelse om vad som helst som går att klassas till någon av genrerna inom fantastik).

Genom att skicka ditt bidrag till NOHIDING förlag ger du förlaget rätten att använda din novell i magasinet (tryckt format & e-bok) samt att novellen publiceras som ljudbok. Med detta ger du NOHIDING förlag rätten att redigera verket. Större förändringar måste du som författare godkänna, medan korrektur och textbearbetning görs utan särskilt godkännande.

Under de första två åren (från publiceringstillfället) har NOHIDING förlag ensam publiceringsrätt till verket, efter dessa två år får du publicera den i andra sammanhang.
Novellen kommer inte att plockas bort ur magasinets tryckta format, eller e-boksversionen (däremot är risken mycket liten att dessa cirkuleras i någon större utsträckning två år senare).

Gällande ljudboksversionen utgår en standardroyalty på 20 % till författaren, under dessa två år. Om författaren efter dessa två år vill att deras novell ska fortsätta att vara publicerad som ljudbok, tas ett nytt avtal fram mellan NOHIDING förlag och författaren. Om författaren inte vill förnya avtalet, kommer novellen att plockas ner – utan att författaren behöver meddela NOHIDING förlag detta.