Fantastikmagasin – nytt projekt

Vem har inte saknat ett svenskt fantastikmagasin?
Där det är möjligt att läsa noveller av aktiva / blivande författare;
med artiklar om nya böcker och dess författare;

 läsarens topplista och recensioner?

NOHIDING förlags ambition är att ett sådant magasin ska komma i sin första upplaga den 1/7 2018 – som e-bok, tryckt magasin/bok och med novellerna som ljudböcker.

Är du intresserad? – Härligt!

Novellerna

Till den första upplagan av magasinet söker NOHIDING förlag cirka 8 noveller, med temtat: ”Fantastik för mig”. Det är ett väldigt brett tema, som ger dig fria tyglar – nästan.  Bidragsreglerna nedan måste följas.

Bidragsregler:

  • Namnge filen (word format) med ditt namn och novellens titel
  • Varje deltagare får skicka in fler än ett bidrag
  • Ett bidrag är en novell, om höst 8000 ord, på svenska
  • Bidraget får inte vara publicerat sedan tidigare
  • Bidraget måste vara inskickat 31/3, till: nohidingforlag@gmail.com , märk mejlet med: Novell
  • Bidraget ska kunna kategoriseras till någon av fantastikgenrerna
  • Målgruppen är 13+, alltså ungdomar, unga vuxna och vuxna.

Upphovsrätt:

Genom att skicka in ditt bidrag till NOHIDING förlag ger du förlaget rätten att använda din novell i magasinet (tryckt format & e-bok) samt att novellen publiceras som ljudbok. Med detta ger du NOHIDING förlag rätten att redigera verket. Större förändringar måste du som författare godkänna, medan korrektur och textbearbetning görs utan särskilt godkännande.

Under de första två åren (från publiceringstillfället) har NOHIDING förlag ensam publiceringsrätt till verket, efter dessa två år får du publicera den i andra sammanhang.

Novellen kommer inte att plockas bort ur magasinets tryckta format, eller e-bokversionen (däremot är risken mycket liten att dessa cirkuleras i någon större utsträckning två år senare).

Gällande ljudboksversionen utgår en standardroyalty på 20 % till författaren, under dessa två år. Om författaren efter dessa två år vill att deras novell ska fortsätta att vara publicerad som ljudbok, tas ett nytt avtal fram mellan NOHIDING förlag och författaren. Om författaren inte vill förnya avtalet, kommer novellen att plockas ner – utan att författaren behöver meddela NOHIDING förlag detta.

Recensionerna

Under början av 2018 kommer NOHIDING förlag att kontakta recensenter om de vill bidra med recensioner till upplagan. Om du är recensent och känner att det är något för dig – mejla till: nohidingforlag@gmail.com

Märk mejlet ämnesfält med: Recensent

 

Artiklarna/ Boktips

Kommer du att ge ut ett verk inom fantastik under 2018 – då vill vi höra i från dig. Välj själv om du enbart vill skicka namn på dig och på boken, ett pressmeddelande eller en artikel. Genom att skicka in ett pressmeddelande eller artikel ger ni NOHIDING förlag rätten att redigera er text.

Mejla till: nohidingforlag@gmail.com

Märk mejlets ämnesfält med: Artikel/ Boktips

 

Fler efterlysningar kommer under tidens gång – du är även välkommen att kontakta oss om det är något du känner att du vill bidra med som vi inte konkret eftersöker just nu.

Vi hoppas på att få höra i från er – lycka till!

Tills nästa gång,
Emelie

Taggat , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *